Nieuws

29 - 03 - 2015

Boek '34 piepjes 300 tellen'

Onder overweldigende belangstelling werd het boek '34 piepjes 300 tellen' op zondag 15 maart jl. feestelijk gepresenteerd in hotel Corps de Garde in Groningen.

Wil jij het boek ook aanschaffen? Dat kan rechtstreeks op de website van de uitgever www.in-outbooks.nl of via een mail naar in-out@planet.nl met naam, adres, postcode en woonplaats. Je kunt het boek ook bij de boekhandel bestellen (ISBN: 978-94-90537-54-8). En over een week is het boek via bol.com te bestellen.

13 - 03 - 2015

Betties boek als brug

Op 12 maart is een mooi artikel verschenen in het Dagblad van het Noorden over het boek 34 piepjes 300 tellen.

Met het boek 34 piepjes 300 tellen sluit Bettie Fischer uit Groningen een heftige periode van haar leven af. Ze overwon de borstkanker die in 2010 werd ontdekt. Zondag presenteert ze haar boek in het bijzijn van familie en vrienden.

Lees meer...

Download Artikel Dagblad 12 maart 2015 digitaal.pdf

 

08 - 03 - 2015

Radio interview RTV Noord

Morgen om ca. 11.15 uur interview in het radioprogramma De Centrale over mijn boek '34 piepjes 300 tellen'.

27 - 01 - 2015

Boekpresentatie

Zondag 15 maart a.s. is het zover! In het karakteristieke hotel Corps de Garde in Groningen wordt het boek "34 piepjes 300 tellen" van Bettie Fischer, initiatiefneemster van de wolkenplafonds, gepresenteerd! Een boek waarin de weblogverhalen, die ze tijdens haar borstkankerperiode heeft geschreven, zijn gebundeld.

Het boek gaat over hoe je op een positieve manier de strijd met kanker kunt aangaan. Een wereld die totaal onbekend is als je er nog niet mee in aanraking bent geweest. Je raakt de regie kwijt over je leven omdat je lichaam opeens alles bepaalt. Op een inspirerende wijze wordt beschreven hoe je hiermee om kunt gaan.
Tijdens de boekpresentatie en signeersessie is er ook een optreden van het Trio Philip Baumgarten en Marieke Klooster (zangeres en cabaretière van Vrouw Holland). Een voorproefje op het theaterconcert dat zij gaan geven met 'de nieuwe jas van Ede'. Liedjes van Ede Staal die zijn bewerkt in een nieuw "jazzy" jasje.
Zo zie je maar weer dat er mooie dingen kunnen ontstaan uit een afschuwelijke periode. De gerealiseerde wolkenplafonds van het project 34piepjes300tellen en het boek zijn hier het resultaat van.
De geplaatste foto wordt de voorkant van het boek en is een week voorafgaande aan Bettie's borstamputatie gemaakt. Ze heeft toen een fotosessie (afscheid van de borst) gedaan bij Evelien Fotografie uit Emmeloord.

Hoe je het boek kunt bestellen, lees je binnenkort.

05 - 12 - 2014

Schenking aan 'mouldingroom' in UMCG

De 'mouldingroom' is de ruimte waar individuele hulpmiddelen voor de bestraling van patiënten worden gemaakt en waar patiënten ca. 30-45 minuten liggen. Denk hierbij aan bijv. de maskers voor patiënten die op het hoofd-halsgebied bestraald worden.

In juli 2012 zijn wij gestart met het project 34piepjes300tellen met als doel: 1 wolkenplafond in een bestralingsruimte van het UMCG. Ruim 2 jaar later zijn er 2 bestralingsruimtes in het UMCG Groningen en 2 bestralingsruimtes in het UMCG Emmen voorzien van een wolkenplafond en is een donatie gedaan aan de Isala Klinieken in Zwolle.
Er is nog geld in de kas maar dit is te weinig voor nog een wolkenplafond. Wij hebben daarom besloten om van het resterende geld wandfoto's te schenken voor de 'mouldroom' van het UMCG. Een voorwaarde die we hebben gesteld is dat het landschapfoto's worden van de provincie Groningen gemaakt door fotografen uit de provincie Groningen. Landschapfoto's zijn voor veel mensen herkenbaar, net als wolkenhemels, en we hebben ongetwijfeld goede fotografen in het Noorden.
De Kunstcommissie van het UMCG is daarnaast door de ervaringen van patiënten en door mijn project dermate geïnspireerd dat zij wel mogelijkheden zien om de overige ruimtes op te vrolijken. Ze zijn nu druk bezig om de andere bestralingsbunkers meer op te leuken voor de patiënten. In de gangen van de bestralingsbunkers in het souterrain zijn nu diverse kunstwerken opgehangen. Wederom een mooi resultaat!
 

Bekijk meer nieuwsberichten in het archief